вівторок, 20 лютого 2018 р.

Зустріч із священником церкви Серця Ісусового м. Заліщики учнів 6(10) Б класу

                     Давайте поговоримо про любов....


           13 лютого відбулася в рамках інформаційної години зустріч з чудовою людиною, духовним наставником о.Роман, який залюбки погодився прийти для спілкування з учнями 6(10) б класу Заліщицької державної гімназії. Отець Роман вибрав тему, яка досить цікава для підлітків: поняття любові у світлі християнської моралі. Його розповідь розпочалася з низки запитань, які він ставив учителям та дітям. Отримавши на них повноцінні відповіді, він розповів яке важливе поняття безкорисливої любові й добра для ближнього. Дітей також зацікавила розповідь про перебування о. Романа в зоні АТО, спілкування з українськими солдатами. Отець роман- військовий капелан, його місія на фронті зрозуміла і поважна: підтримати дух людини, допомогти не втратити віру, любити ближнього, як самого себе...          Промайнули тридцять хвилин, запитань було не багато, але більше хотіли послухати його розповідь. Чудова людина, справжній пастир для спраглих душ. Такий висновок зробили діти й педагоги. Чекатимемо на нові зустрічі з ним.
 А за цю   ДЯКУЄМО!!!! 

четвер, 1 лютого 2018 р.

             Заліщицька державна гімназія належить до навчальних закладів нового типу. Окрім виконання освітніх вимог, ми впевнено ідемо на шляху формування майбутнього демократичного суспільства. Гімназія- це маленька держава, яка живе демократичним життям, намагається створити комфортні умови для співіснування всіх учнів.  Важливий момент- правильний вибір інструментарію навчання демократії, адже вона починається з людини, розуміння нею цінностей. Учні 6(10)б класу в невимушеній атмосфері обговорюють питання демократичного шкільного життя:

Арсен: "...важливо не плутати демократію з анархією, завжди повинно існувати відчуття субординації й потреби виконання завдань..."

Микола: "... демократія важлива у кожному суспільстві, треба прислухатися до мудрих порад..."

Юлія: "...мені подобається приймати рішення, відчувати себе потрібним у складному дорослому світі..."

Роксолана: "... можливо, ми ще не користуємося демократичним інструментарієм, маю на увазі поняттями, але бачимо в заходах гімназії багато демократичного..."

Прислухаючись до дитячих міркувань, мимоволі усвідомлюєш, що маємо ініціативну молодь, яка стане прикладом демократичного суспільства.

                                                                                  Літописець 6(10) Б класу Березовська Анна

Результат пошуку зображень за запитом "демократія в шкільному житті"